Mamy mnóstwo przepisów na zdrowe przekąski, od orzechowych batoników granola po chrupiącą pieczoną ciecierzycę. Ale jeśli szukasz zdrowych przekąsek, które można kupić, a nie zrobić, pozwól naszym redaktorom dać kilka beznamiętnych zaleceń. Sięgamy po te niskosłodzone ciasteczka, chrupiące krakersy wypełnione zdrowymi tłuszczami i faktycznie dobre batoniki proteinowe na bazie roślin, kiedy potrzebujemy popołudniowej przekąski lub przedtreningowego kęsa. Nie jesteśmy zarejestrowanymi dietetykami, ale wiemy co nieco, jeśli chodzi o przekąski.
Yun Hai Dried Fruits
Odkąd przeprowadziłam się do NYC z Tajwanu, nie mogę znaleźć jednego z moich ulubionych owoców – jabłek woskowych. Kiedy są dojrzałe, są chrupiące, słodko-kwaśne i orzeźwiające. Ale ostatnio natknęłam się na nie w formie suszonej. Wgryzając się w suszone plastry Yun Hai, od razu zauważyłam charakterystyczny zielony smak, przypominający chrupkość wiosny, a następnie skondensowaną słodycz i satysfakcjonującą konsystencję. Brooklyńska firma Yun Hai pozyskuje woskowe jabłka od tajwańskich rolników, a także perłową guawę, ananasa Golden Diamond i mango Irwin. Aby posmakować tego, co najlepsze Tajwan, ze swoim subtropikalnym klimatem, ma do zaoferowania, spróbuj pakietu różnorodności. –Jessie YuChen, współtwórca
Yun Hai Dried Fruits
Przekąski z ryb z Morza Północnego
North Sea Fish przekąski były jednym z niewielu po szkole nibbles moi rodzice dozwolone w naszym domu, który nie był owoce. Dla mojej mamy i taty, przekąska na bazie owoców morza była lżejsza, zdrowsza i znacznie lepsza dla mózgu niż ciasteczka, chipsy czy precle. Byłem zbyt szczęśliwy, aby je jeść, ponieważ te niesamowicie żujące przekąski miały teksturę miękkich pałeczek wołowych z odrobiną rybnego smaku. Ich subtelny słony smak niemal przekonał mnie, że to typ śmieciowych sklepowych przekąsek, których pożądam, pomimo faktu, że pierwszym wymienionym składnikiem jest prawdziwa ryba.-Gigi Wong
Przekąski z ryb z Morza Północnego
Czekoladowe batoniki truflowe Honey Mama’s
Wykonane z podstawowego triumwiratu smacznych składników – kakao, surowego miodu i nierafinowanego oleju kokosowego – czekoladowe batony truflowe Honey Mama są teksturowym arcydziełem. Nie zawierają cukru rafinowanego, są przyjazne dla paleo- i keto, i są technicznie surowe. Bogate i maślane, każdy kęs jest jak środkowy kawałek partii brownie. Są też nieco żujące jak krówki, za co prawdopodobnie możemy podziękować ociekającemu mżawką miodowi. –Ali Francis, staff writer
Honey Mama’s Tahini Tangerine Cocoa Truffle Bar, Pack of 12
Jane Bakes Ciasteczka z orzechami laskowymi i ciemną czekoladą
Próbowałam wielu zdrowych przekąsek i bądźmy szczerzy, zazwyczaj nie są one tak dobre jak ich odpowiedniki z dodatkiem cukru i nasyconego tłuszczu. Nie spodziewałam się więc, że te ciasteczka o niskiej zawartości węglowodanów będą pyszne – ale ich bogaty, orzechowy smak i delikatna, rozpływająca się w ustach konsystencja sprawiły, że jestem zachwycona. Co dokładnie sprawia, że są one lepsze dla Ciebie? Podstawą tych ciasteczek jest mieszanka 100% organicznej mąki pełnoziarnistej wzbogaconej o Hi-Maize, skrobię oporną na działanie błonnika, która jest wytwarzana z kukurydzy. Słodzikiem jest Whey Low, niskoglikemiczna mieszanka naturalnych cukrów, w tym fruktozy (cukier owocowy) i laktozy (cukier mleczny). Chociaż nie wiem, czy „zdrowe ciasteczka” rzeczywiście istnieją, mogę zaręczyć, że Jane Bakes z pewnością zaspokoi Twój apetyt na słodycze.-Tiffany Hopkins, commerce writer
Jane Bakes Ciasteczka z orzechów laskowych i ciemnej czekolady
Dark Chocolate Chip Peanut Butter Perfect Bar
Nazwa Perfect Bar nie niesie ze sobą ani krzty ironii. Chłodzony baton proteinowy występuje w 12 smakach (niektóre sezonowe), ale ja potrzebuję tylko jednego: Dark Chocolate Chip Peanut Butter With Sea Salt. Masło orzechowe jest gładkie i kremowe, a konsystencja przypomina gęste ciasto na ciasteczka. Na powierzchni spoczywają maleńkie klastry z wiórków czekoladowych. Nie tylko są certyfikowane organicznie, Non-GMO Project Verified, bezglutenowe i koszerne, ale ich lista składników zawiera również sproszkowaną mieszankę siemienia lnianego, dzikiej róży, pomidora, lucerny, selera, kelpu, dulse, marchwi, pomarańczy, jabłka i szpinaku. Niesamowite, nie można poczuć smaku żadnego z tych składników, ale te białkowe przekąski są nadal pełne witamin i minerałów i zawierają 20 superfoods. Ostatnio dodałem je do mojej porannej rutyny: Wstaję o 5 rano, robię kawę, napełniam butelkę z wodą i chwytam baton z lodówki. Nawet nie jedząc nic innego na śniadanie, jestem pełna i szczęśliwa przez wiele godzin, dzięki 15 gramom białka i 4 gramom błonnika.-Nikki Campo, współpracownik
Dark Chocolate Chip Peanut Butter Perfect Bar
Mary’s Gone Crackers
Jeśli nie próbowałeś linii Super Seed Mary’s Gone Crackers, pozwól, że przedstawię ci jedną z moich ulubionych zdrowych przekąsek do kupienia luzem. Każdy smak (a jest ich sześć) zawiera obfitą mieszankę nasion, które są dodawane do mieszanki lnu i sezamu stosowanej w ich „Oryginalnych” krakersach. W rezultacie otrzymujemy bogatą w błonnik i wysokobiałkową słoną przekąskę, która była podstawą w szafce mojej mamy, kiedy dorastałam, a także napędzała mnie przez wiele długich sesji studyjnych w czasie studiów. Teraz są moim wyborem, gdy chcę coś mięsistego i chrupiącego, co nie jest chipsami z tortilli. Można je zanurzyć w hummusie, posmarować serem lub cieszyć się nimi prosto z pudełka – mają wystarczająco dużo smaku i tekstury, że są doskonale uzależniające same w sobie.-Alaina Chou, producent handlowy
Mary’s Gone Crackers Super Seed Everything Crackers
Rancho Meladuco Signature Medjool Dates
Kiedy byłam w około 30 tygodniu ciąży, zamówiłam sześć funtów daktyli Rancho Meladuco Medjool i sumiennie jadłam dwa dziennie. Są absurdalnie puszyste i lepko-słodkie, jak najlepszy ciemny brązowy cukier, a ich tekstura jest tak miękka i soczysta, że niemalże krówkowa. Tak dobre daktyle powinny być delektowane powoli i pożerane same, ale od czasu do czasu robię coś, co autorka Carla Lalli Music nazywa energetyczną kanapką, usuwając zagłębienie daktyli i wypełniając je masłem orzechowym (lub ociekającym tahini i wiórkami czekoladowymi, jeśli czuję się pobłażliwie).-Sarah Jampel, współpracownik
Rancho Meladuco Signature Medjool Dates
Boomchickapop Angie’s White Cheddar Popcorn
Nie mogę się nasycić tym serowym popcornem z kilku powodów. Jeśli chodzi o chrupiące przekąski, ma on stosunkowo dużo błonnika i jest po prostu najlepiej smakującym białym cheddarem popcornem, jaki jadłam. Podczas gdy inne marki popcornu z białym cheddarem mogą być mdłe lub mieć silny smak sztucznego sera, ziarna Boomchickapop mają wyraźny smak prawdziwego sera, który jest przyjemnie pikantny, a nawet nieco kremowy. Pomyśl: Cheetos spotykają sól i ocet. Ten produkt jest niesamowity i z chęcią jadłbym go codziennie.-T.H.
Boomchickapop Angie’s White Cheddar Popcorn
Yamamotoyama Teriyaki Nori Seasoned Roasted Seaweed
Wodorosty to niesamowite warzywo, które ma długą historię w tradycyjnych kuchniach z całego świata, a teraz znajduje drogę do wszystkiego, od gorącego sosu po burgery. Ale prosto przyprawione i chrupiące suszone arkusze z Yamamotoyama zawsze były moim ulubionym sposobem cieszenia się nim. Są słodkie, słone i przyjemnie przypominają mi o plaży. Mają wiele mikroelementów, od przeciwutleniaczy takich jak witamina A po wspierający tarczycę jod – doskonałe źródło, jeśli przestałeś używać jodowanej soli. Pojedyncza porcja to tylko 10 kalorii, ale jeśli jesteś taki jak ja, to polerowanie całego 8-serwisowego słoika za jednym posiedzeniem może być rutynowym zdarzeniem.-Ryan Harrington, dyrektor ds. badań
Yamamotoyama Teriyaki Nori Seasoned Pieczone wodorosty
Oat Haus Granola Butter
Wszyscy wiemy o masłach migdałowych i orzechowych, ale czy kiedykolwiek słyszeliśmy o ich mniej znanym kuzynie – maśle granola? Zaczynam każdy poranek od dwóch gałek masła granola o smaku tortu urodzinowego z Oat Haus prosto do gobu (zanim jeszcze zmieliłam ziarna kawy). Oczywiście można je również rozsmarować na tostach lub ciastkach ryżowych, nałożyć trochę na lody lub użyć do oblania jabłek. Ja jednak wolę skoncentrowane uderzenie. Głęboko waniliowy i pełen kolorowych posypek, smakuje niemal identycznie jak ciasto funfetti, tyle że jest zrobiony ze zdrowych składników, takich jak owies, oliwa z oliwek i syrop klonowy. O 7 rano nie zauważysz różnicy.-A.F.