Donatos Sets Sights on North Carolina

Pizza z Ohio ogłasza plany rozwoju na rynku Charlotte

Donatos Sets Sights on North CarolinaCharlotte, NC (RestaurantNews.com) Donatos, sieć pizzy fast casual słynąca z toppingów Edge to Edge®, jest gotowa rozszerzyć swoją obecność w Karolinie na rynku Charlotte, w tym niedawną umowę deweloperską w Ft Mill w Południowej Karolinie, która przyniesie wiele lokalizacji w tym obszarze. Ogłoszenie przychodzi w czasie, gdy Donatos doświadcza większego niż kiedykolwiek popytu na ich pizzę premium, z poszerzającą się bazą fanów.

Donatos oferuje obecnie swoje słynne pizze w sześciu lokalizacjach w całej Karolinie Północnej w ramach rosnącego partnerstwa z Red Robin Gourmet Burgers. Teraz franczyza pizzy premium szuka dodatkowego wzrostu poprzez tradycyjny rozwój partnerów franczyzowych. Oprócz obszaru Charlotte, działania franczyzowe w Karolinie Północnej mogą przynieść do pięciu lokalizacji w Greensboro, siedmiu lokalizacji w Raleigh-Durham i pięciu lokalizacji w Winston-Salem.

„To wspaniała okazja franczyzowa i wiemy, że Donatos ma ustaloną bazę fanów w Północnej Karolinie”, powiedział Jeff Baldwin, wiceprezes ds. rozwoju i franczyzy dla Donatos. „Nasza pizza Edge to Edge® stała się ulubioną w wielu społecznościach w całym południowo-wschodnim USA i jesteśmy tak podekscytowani, że możemy kontynuować nasz wzrost w rejonie Charlotte”

Donatos został założony w 1963 roku, kiedy to Ohio State sophomore Jim Grote kupił małą pizzerię w Columbus, Ohio od młodego seminarzysty za 1300 dolarów. Teraz franczyza rozrosła się do ponad 170 tradycyjnych restauracji i ponad 430 lokalizacji ogółem, dzięki partnerstwu z Red Robin, które pozwala jeszcze większej liczbie konsumentów spróbować pizzy premium franczyzy. „Nasze partnerstwo z Red Robin było bardzo korzystne w wejściu i testowaniu nowych rynków, jak również w położeniu fundamentów pod przyszły wzrost”, powiedział Kevin King, prezes Donatos. „Współpraca z Red Robin była prawdziwym game changerem dla firmy i jesteśmy podekscytowani widząc, jak nasze partnerstwo nadal się rozwija i rośnie”

Dla osób z doświadczeniem, które chcą wprowadzić sprawdzoną koncepcję do swojej społeczności, rozważ otwarcie restauracji oferującej pizzę jak żadna inna. Włączając opłatę franczyzową w wysokości 30.000 dolarów, początkowa inwestycja w posiadanie i prowadzenie restauracji Donatos waha się od 360.360 do 697.400 dolarów. Przeciętny sklep ma powierzchnię 1.700-2.200 stóp kwadratowych i zatrudnia około 30 pracowników, głównie w niepełnym wymiarze godzin. Średni wolumen w skali kraju, na jeden sklep, przekracza 1,14 mln dolarów.

  Dlaczego pracownicy Starbucksa nienawidzą linii Pay It Forward

Ekspansja franczyzy na rynek Charlotte następuje w czasie, gdy Donatos kontynuuje rozszerzanie swojego krajowego śladu. Obecnie Donatos jest serwowany w ponad 430 lokalizacjach w 27 stanach, w tym w 173 tradycyjnych restauracjach Donatos. Trzy lata temu Donatos i Red Robin nawiązały współpracę, aby w wielu restauracjach Red Robin oferować zmniejszone menu pizzy Donatos obok hamburgerów Red Robin.

Aby uzyskać więcej informacji na temat możliwości franczyzy Donatos, odwiedź www.donatospizzafranchise.com.

O Donatosie

Donatos cechuje się tym, że Edge to Edge®pizza, stworzona przez Jima Grote, który założył Donatos w 1963 roku. Z 431 lokalizacjami w 27 stanach, Donatos i jego partnerzy franczyzowi prowadzą 173 tradycyjne restauracje w Ohio, Indianie, Kentucky, Zachodniej Wirginii, Wirginii, Południowej Karolinie, Alabamie, Tennessee, Georgii, Pensylwanii i Florydzie. Produkty Donatos są również dumnie serwowane w 258 nietradycyjnych lokalizacjach (248 lokalizacji z Red Robin, dziewięć obiektów sportowych i rozrywkowych oraz jedna REEF Kitchen). Więcej informacji można znaleźć na stronie www.donatospizzafranchise.com.

  Dlaczego wyższa temperatura powoduje szybszy przebieg reakcji *?

Kontakt:
Hunter Devereux
Franchise Elevator PR
914-486-0330
hdevereux@franchiseelevator.com

  • Więcej z Donatos