Total Time
Prep Time: 20 min. Czas gotowania: 25 min.
Makes
16 porcji
Cowboy Spaghetti Recipe photo by Taste of Home
Składniki
- 1 opakowanie (12 uncji) spaghetti
- 8 pasków bekonu, posiekanych
- 1-1/2 funta chudej mielonej wołowiny (90% chudej)
- 1 duża cebula, posiekana
- 1 puszka (15 uncji) fasoli kidney, opłukana i odsączona
- 1 puszka (15 uncji) sosu pomidorowego
- 1 puszka (10 uncji) przyprawionych chili pomidorów pokrojonych w kostkę i zielonych chili, nieodsączonych
- 2 łyżki stołowe chili w proszku
- 2 łyżki stołowe sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
- 3 filiżanki rozdrobnionego sera pepper jack, podzielone
- Posiekana zielona cebula, opcjonalnie
Wskazówki
- Rozgrzej piekarnik do 350°. Ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W 12-calowej żeliwnej patelni, gotować boczek na średnim ogniu do chrupkości, mieszając od czasu do czasu. Wyjąć łyżką cedzakową; osuszyć na papierowych ręcznikach. Dodać wołowinę i cebulę do smażenia. Gotuj i mieszaj, aż wołowina przestanie być różowa, 5-7 minut, łamiąc mięso na kawałki. Wymieszać sos pomidorowy, fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, chili w proszku, sos Worcestershire, kminek, oregano i czosnek w proszku.
- Odcedzić spaghetti; wymieszać na patelni. Wymieszać 1-1/2 filiżanki sera i połowę bekonu. Top z pozostałymi 1-1/2 filiżanek sera. Piec aż do podgrzania przez, 20-25 minut. Posypać zieloną cebulą i pozostałym boczkiem.
Cowboy Spaghetti Tips
Jak zrobić kowbojskie spaghetti po swojemu?
Spróbuj zamienić inne białko, takie jak mielony indyk lub mielona wieprzowina na mieloną wołowinę. Możesz również wymieszać sery lub przyprawy do swoich upodobań. Nie krępuj się i mieszaj!
Co można podać z kowbojskim spaghetti?
Nutrition Facts[Fakty żywieniowe]
1 filiżanka: 303 kalorie, 17g tłuszczu (8g tłuszczu nasyconego), 59mg cholesterolu, 469mg sodu, 20g węglowodanów (2g cukrów, 2g błonnika), 19g białka.