Jako influencer fitness z ponad milionową społecznością Instagrama, Anna Victoria cały czas jest pytana o swoje zalecenia: jakie ćwiczenia wykonywać, aby uzyskać silny abs lub gluty; co jeść na śniadanie, lunch i kolację. Jedną z rzeczy, którą certyfikowany przez NASM trener osobisty nigdy nie czuł się komfortowo polecając jednak było białko w proszku, pomimo częstego podkreślania znaczenia białka dla wzrostu i utrzymania mięśni. „Były marki, których używałem i które lubiłem, ale biorę moje zalecenia tak poważnie”, Anna Victoria mówi POPSUGAR. „Po prostu nie czułam, że istnieje marka, za którą mogłabym w 100 procentach się opowiedzieć, głównie dlatego, że w branży suplementów jest taki brak przejrzystości”
Przez lata, mówi Anna Victoria, używała konkretnej marki białka w proszku, które smakowało „dosłownie jak lody.” W rzeczywistości było tak dobre, że zaczęła nabierać podejrzeń. „Jeśli chodzi o produkty zdrowej żywności, jeśli smakuje tak dobrze, musi być jakiś haczyk” – mówi. Anna Victoria wysłała go więc do laboratorium, chcąc sprawdzić, czy zawartość składników odżywczych produktu rzeczywiście odpowiada temu, co widniało na etykiecie. „Uznaliśmy, że może po prostu dodano więcej słodzika, cukru lub czegoś innego” – mówi. Ale wyniki były gorsze. Proszek proteinowy, który reklamował się jako 20 gramów białka na miarkę, zawierał tylko trzy gramów na miarkę, zgodnie z wynikami laboratorium, „co oznacza, że reszta była albo wypełniaczem, albo po prostu cukrem”, mówi Anna Victoria. „To był taki szok i naprawdę ugruntował, niestety, moją nieufność do przemysłu suplementów”
Postanowiła więc stworzyć swój własny produkt, poświęcając dwa lata na wymyślenie odpowiedniej formuły. A we wrześniu 2022 roku influencer uruchomił proszek białkowy Vitalura Labs. Jako wieloletni zwolennik Anny Victorii, byłem zaintrygowany marką i osobistą historią, która za nią stoi, a także zawartością białka (25 gramów na miarkę!) i smakami: czekoladowym i waniliowym gelato, hołdem dla włoskich korzeni męża i partnera biznesowego Anny Victorii, Luca Ferretti. Vitalura Labs wysłała mi oba smaki do wypróbowania, więc odstawiłem moje zwykłe proszki proteinowe na bok na dwa tygodnie i dodałem Vitalurę do moich smoothies, koktajli i owsianki. Oto co pomyślałem.
Co lubię w proszku proteinowym Vitalura Labs
Pierwsze wrażenie dotyczące czekoladowego smaku żelków Vitalura Labs: „wow, to pachnie niesamowicie” To nie jest moja zwykła reakcja, kiedy otwieram torbę z białkiem w proszku, a zwłaszcza nie torbę z białkiem pochodzenia roślinnego. Miałem kilka niefortunnych doświadczeń z proszkami białkowymi z grochu, które smakują jak, cóż, groch, co nie jest świetnym smakiem w śniadaniowym smoothie.
Kiedy zblendowałem proszki Vitalura w smoothie białkowym z innymi składnikami (mleko, banany, cynamon, masło orzechowe itp.), nie uzyskałem żadnego rodzaju wege-podobnego smaku, tylko słodki smak i gładką teksturę. Żelki waniliowe naprawdę błyszczały w porcji proteinowej owsianki, którą pewnego dnia przygotowałam na lunch. Wrzuciłam je również do jednego z przepisów Anny Victorii z Instagramu, aby zrobić dyniowe smoothie, które było doskonałe.
Na całej planszy, chociaż, czekoladowy proszek gelato był moim ulubionym, z bogatym smakiem, który rywalizował z moim ulubionym białkiem serwatkowym w proszku, gdy był połączony w smoothies. (Dla kontekstu, białko serwatkowe pochodzi z produktów mlecznych, co daje mu naturalnie neutralny smak, który jest łatwy do słodzenia. Białko roślinne jest izolowane z różnych roślin, takich jak groch czy brązowy ryż, i może być trudniej wyeliminować naturalny smak tych składników. Więcej na temat mieszanki białek stosowanych przez Vitalura Labs przed)
Co więcej, proszek białkowy Vitalura Labs jest smaczny, a jednocześnie oferuje 25 gramów białka na miarkę – i możesz zaufać tej liczbie, ponieważ produkt posiada certyfikat NSF. NSF jest firmą testującą produkty, która weryfikuje, czy produkt jest bezpieczny w użyciu i czy zawiera reklamowane składniki i substancje odżywcze. (Innymi słowy, białko w proszku z certyfikatem NSF nie powinno być w stanie uciec od zawyżania zawartości białka)
Patrząc dokładniej na fakty żywieniowe, proszki białkowe Vitalura Labs zawierają również minimalną ilość składników i nie zawierają cukru ani sztucznych słodzików, aspekty, które Anna Victoria przypisała swojemu włoskiemu połączeniu. „Nauczyłam się tak wiele o tym, jak prowadzić zdrowy, zrównoważony styl życia poprzez [Italian] kulturę jedzenia”, wyjaśnia. „To minimalne składniki i bardzo czyste i świeże i czyste, więc chcieliśmy wziąć z tego, aby stworzyć to białko, więc nie ma długiej listy składników, a te, które ma, są całkowicie naturalne”
Kolejna korzyść z proszków proteinowych Anny Victorii? Są to białka kompletne. Proszki pochodzą z trzech źródeł: izolatu białka grochu, izolatu białka brązowego ryżu i izolatu białka pestek dyni. Trzy z nich razem, Anna Victoria wyjaśnia, stanowi „kompletne białko”, co oznacza, że kombinacja ta dostarcza wszystkich dziewięciu aminokwasów, które Twój organizm musi pozyskiwać z pożywienia.
Image Source: Soona Studios
Co warto zauważyć o Vitalura Labs Protein Powder
Smak białka w proszku Vitalura Labs to bardzo dobry, ale nie idealny. Lekki „proteinowy” posmak czasami się przebijał, zwłaszcza gdy próbowałem czekoladowego smaku gelato zmieszanego z samym mlekiem i lodem, a nie w smoothie lub owsiance z innymi składnikami. Smak waniliowy jest również bardzo silny, do punktu, w którym smakuje trochę sztucznie – handel, który zrobiłbym, aby uniknąć typowego wege smaku białka w proszku, ale coś, co należy mieć na uwadze, jeśli lubisz bardziej subtelne słodycze. Może być również konieczne dodanie dodatkowego płynu podczas mieszania proszków do swoich przepisów, ponieważ skończyło się to dość gęste, gdy dodałem je do smoothie i owsianki.
Dla kogo Vitalura Labs Protein Powder jest najlepszy?
Jeśli poważnie traktujesz swoje cele związane z białkiem i makro, poczujesz się dobrze, dodając proszki białkowe Vitalura Labs do swoich koktajli i przepisów. Uwielbiam to, że zawiera wszystkie naturalne, bezcukrowe składniki i, co najważniejsze, te 25 gramów białka z certyfikatem NSF. Smak i tekstura są całkiem solidne. A osoby oparte na roślinach, szczególnie, pokochają słodki smak i wysoką zawartość białka, która pochodzi bez produktów zwierzęcych.
Bardziej dorywczo miłośnicy białka – powiedzmy, ci z nas, którzy dodają gałkę do naszych smoothies co jakiś czas, ale nie czynią z tego priorytetu – mogą woleć trzymać się marek i smaków, z którymi są zaznajomieni. Nadal polecam Vitalura Labs, po prostu ze względu na bezpieczeństwo i wiarygodność. Przemysł suplementów nie jest zbyt dobrze uregulowany, a certyfikacja NSF jest najlepszym, co można uzyskać w zakresie gwarancji bezpieczeństwa i dokładności etykiet.
Czy Vitalura Labs Protein Powder jest warta Splurge?
Proszki białkowe Vitalura Labs sprzedawane są w cenie 60 dolarów. Każda torba zawiera 30 porcji białka, a dzięki certyfikacji NSF wiesz, że dostajesz ilość białka, za które zapłaciłeś z zatwierdzonym przez stronę trzecią bezpieczeństwem
Gdzie jest Vitalura Labs Protein Powder dostępne?
Proszek proteinowy Vitalura Labs jest sprzedawany w smakach chocolate gelato ($60) i vanilla gelato ($60) i jest dostępny tylko online z witryny sklepu Fit Body App Anny Victorii. Proszki białkowe są obecnie tylko wysyłka w USA, z Kanada i Europa wysyłka oczekiwany na początku 2023.
Ocena:
Źródło obrazu: Victoria Vasquez
VitaLura Labs Chocolate Gelato Plant-Based Protein Powder (proszek proteinowy na bazie roślin)
Kup Teraz
VitaLura Labs Vanilla Gelato Plant-Based Protein Powder (proszek proteinowy na bazie roślin)
Kup Teraz